Uitschrijven en bestand aanmaken - Incasso's uitschrijven
  Menu - Financieel - Bankieren - Incasso's uitschrijven - Klik op [Toon te incasseren posten] - Klik op [Uitschrijven]

Informatie
  • RABO
    Om te voorkomen dat u een afschriftbestand met één totaalbedrag terugkrijgt van de bank graag uw aandacht voor het volgende:
    De standaard voor het afschriftbestand is comprimering, in 1 post. Maar dit is afhankelijk van wat er in het contract bij Equens is opgenomen. Men kan ook kiezen voor terugmelding in losse posten.

Mogelijkheden
  • Voordat u de incasso's gaat uitschrijven heeft KING Finance aanvullende informatie nodig voor het incassobestand en de door te boeken journaalposten.
  • In dit scherm kiest u de periode en het jaar waarin de incasso's in de administratie geboekt moeten worden.
  • Vervolgens kunt u het incassobestand aanmaken door op [Uitschrijven] te klikken. De openstaande posten worden dan geboekt op de grootboekrekening "Incasso's onderweg" van de bankrekening waarmee u de betalingen uitvoert. U kunt deze boekingen terugzien in het dagboek "Incasso's onderweg".

Incasso's uitschrijven
  • Periode
    Selecteer de periode waarin de journaalposten van de incasso's geboekt moeten worden.
  • Jaar
    Selecteer het jaar waarin de journaalposten van de incasso's geboekt moeten worden.
  • Stuur e-mail aan debiteuren:
    Vink deze optie aan om de debiteuren waarbij u gaat incasseren een e-mail te sturen met een incassopecificatie.
    Voorwaarden hiervoor zijn dat er bij de debiteur een e-mailadres is ingevuld en dat het veld "Specificaties incasso's afdrukken of e-mailen" van de debiteur is ingesteld op "E-mailen".
    • Overzicht van debiteuren
      Druk op om een overzicht van de debiteuren waarvan geincasseerd gaat worden te tonen.
      In dit overzicht kunt u debiteuren die niet automatisch gemaild kunnen worden snel terugvinden door op het icoontje in de kolom E-mailadres te klikken.
      Roze regels: de debiteur heeft geen e-mailadres
      Rode regels : de debiteur staat ingesteld op [Specificatie incasso: Afdrukken]
      Witte regels: de debiteur kan een e-mail krijgen met de incassospecificatie
  • [Vorige]
    Klik op de knop [Vorige] om terug te keren naar het scherm Selecteren incasso's. Er wordt geen betalingbestand aangemaakt.
  • [Uitschrijven]
    Klik op de knop [Uitschrijven] om de incasso's uit te schrijven en door te boeken naar de rekening Incasso's onderweg in de financiële administratie.