Kassakoppeling
  Menu - Verkoop - Kassa koppeling

Toegangsrechten voor Kassakoppeling
  • Module
    De Kassakoppeling behoort tot de module Verkoop. U dient de module Verkoop in uw abonnement te hebben om gebruik te kunnen maken van de kassakoppeling.
  • Toegang tot programma Kassakoppeling
      Menu - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - kies gebruiker - [Gebruikerdetails] - [Menurechten] - [Programma's]
    Vink de optie Kassa-koppeling aan om de gebruiker toegang te geven tot het programma Kassakoppeling.
  • Account bij Arantek
    Om de Kassakoppeling te gebruiken dient u te beschikken over een inlog bij Arantek.

KING Finance voorbereiden op de Kassa koppeling
  • Herkenningscodes aanmaken
    Menu - Financieel - Grootboek - Tabellen - Herkenningscode
    Voordat u de mutaties kunt inlezen moet voor iedere hoofdgroep van de kassa een herkenningscode in de administratie worden aangemaakt. De "Zoektekst" van de herkenningscode dient daarbij gelijk te zijn aan de omschrijving van de hoofdgroep in de kassa.

Werken met Kassa koppeling
  • Het programma Kassakoppeling verwerkt mutaties uit het "Arantek" kassa systeem tot boekingen en/of verkooporders in KING Finance. De verkooporders kunnen daarna gefactureerd worden in KING Finance.
  • Controle na importeren van kassamutaties
    Gebruik het rapport "Boekingsverslag op datum / grootboek (Geen dagboek)" om de ingelezen mutaties te controleren. Deze variant van het rapport Boekingsverslag toont de regels op de volgorde zoals ze in de kassa zijn geregistreerd.

Kassa koppeling
[Instellingen]
  • Gebruikersnaam
    Vul hier uw Arantek gebruikersnaam in.
  • Wachtwoord
    Vul hier uw Arantek wachtwoord in.
  • Branche
    Geef hier aan tot welke branche de in te lezen gegevens behoren.
    • Branches ophalen
      Deze optie werkt alleen als de gebruikersnaam en wachtwoord hierboven juist zijn opgegeven
      Druk op deze knop om de lijst met beschikbare branches van Internet op te halen.
  • Transacties boeken incl. BTW?
    Maak hier de keuze of de kassa transacties in KING Finance excl btw of incl btw moeten worden geboekt.
Opnieuw inlezen
  • Indien nodig kunnen de kassa mutaties opnieuw worden ingelezen. Met de "Datum terugzetten" knoppen kunt u precies aangeven vanaf welke datum er opnieuw moet worden ingelezen.
  • INFO regel
    De info regel geeft de wijzigingen van de "Datum terugzetten" knoppen weer
    In de info regel wordt weergegeven vanaf welke datum de kassa mutaties in de administratie zullen worden ingelezen en de datum waarop voor de laatste keer mutaties zijn ingelezen.
    • Voorbeeld inforegel
      De kassa mutaties zullen worden ingelezen vanaf: 06-02-2019. De kassa mutaties zijn ingelezen t/m: 5-2-2019.
  • Datum terugzetten (vandaag)
    Druk op deze knop om de "Verwerkt vanaf datum" terug te zetten naar de datum van vandaag. U ziet de verandering in de inforegel.
  • Datum terugzetten (-1 dag)
    Druk op deze knop om de "Verwerkt vanaf datum" terug te zetten naar de datum van vandaag min één dag. U ziet de verandering in de inforegel.
  • Datum terugzetten (-1 maand)
    Druk op deze knop om de "Verwerkt vanaf datum" terug te zetten naar de datum van vandaag min één maand. U ziet de verandering in de inforegel.
  • [Opslaan]
    Druk op [Opslaan] of toets [Ctrl+S] om de instellengen op te slaan in de administratie.
  • [Afsluiten]
    Druk op [Afsluiten ] of toets [Esc] om het programma af te sluiten. Er wordt geen bestand ingelezen.
[Rekeningen]
  • Info Tekst
    In de info tekst bij [Rekeningen] wordt informatie gegeven over de soort koppeling zoals die is ingesteld in de kassa waar u verbinding mee maakt.
    • De contant mutaties zullen worden geboekt in: Dagboek kas.
    • De debiteur/klanten facturen worden geboekt in: Dagboek verkoop.
    • De Pin/Credit card betalingen worden geboekt in Dagboek betalingen onderweg. Hiervoor zullen ook de beide rekeningen Tegenrekening pinbetaling en Tegenrekening credit card worden gebruikt.
    • De overige velden zijn voor het aanmaken van eventuele verkooporders.
Financieel
  • Dagboek Kas
    Selecteer hier het kas dagboek, waarin de betreffende mutaties uit de kassa geplaatst moeten worden. De beschikbare dagboeken zijn opgenomen in de keuzelijst van dit veld. Alleen dagboeken waarvan de soort is ingesteld op "Kas" worden hier getoond.
    • [Start boeken dagboek Kas]
      Druk op de knop [Start boeken dagboek Kas] om het boekingsprogramma te openen in het dagboek Kas.
  • Dagboek Verkoop
    Selecteer hier het verkoop dagboek, waarin de betreffende mutaties uit de kassa geplaatst moeten worden. De beschikbare dagboeken zijn opgenomen in de keuzelijst van dit veld. Alleen dagboeken waarvan de soort is ingesteld op "Verkoop" worden hier getoond.
    • [Start boeken dagboek Verkoop]
      Druk op de knop [Start boeken dagboek Verkoop] om het boekingsprogramma te openen in het dagboek Verkoop.
  • Dagboek betalingen onderweg
    Selecteer hier het dagboek Betalingen onderweg, waarin de betreffende mutaties uit de kassa geplaatst moeten worden. De beschikbare dagboeken zijn opgenomen in de keuzelijst van dit veld. Alleen dagboeken waarvan de soort is ingesteld op "Memoriaal Betalingen onderweg" worden hier getoond.
    • [Start boeken dagboek Betalingen onderweg]
      .Druk op de knop [Start boeken dagboek Betalingen onderweg] om het boekingsprogramma te openen in het dagboek Betalingen onderweg.
  • Tegenrekening pinbetaling
    Selecteer hier de tegenrekening voor pinbetalingen. De beschikbare grootboekrekeningen zijn opgenomen in de keuzelijst van dit veld. Alleen grootboekrekeningen waarvan de optie "Afletteren" is aangevinkt in de tabel Grootboekrekening worden hier getoond.
  • Tegenrekening credit card
    Selecteer hier de tegenrekening voor credit card betalingen. De beschikbare grootboekrekeningen zijn opgenomen in de keuzelijst van dit veld. Alleen grootboekrekeningen waarvan de optie "Afletteren" is aangevinkt in de tabel Grootboekrekening worden hier getoond.
Verkooporders
  • Verkoper
    Selecteer hier de verkoper in die moet worden vastgelegd in de orderregel van de kassaboeking.
  • Artikel BTW hoog / laag / geen
    Leg hier drie artikelen vast die gebruikt gaan worden om als artikelen met BTW Hoog, BTW laag of BTW geen ingevuld te worden in de orderregels. U kunt deze artikelen van te voren vastleggen in de tabel Artikel / werksoort.
    • Omschrijving Artikel BTW hoog / laag / geen
      De omschrijving wordt overgenomen uit de tabel Artikel, maar u kunt de omschrijving hier wijzigen.

• [Opslaan]
    Druk op [Opslaan] of toets [Ctrl+S] om de instellengen op te slaan in de administratie.
  • [Afsluiten]
    Druk op [Afsluiten ] of toets [Esc] om het programma af te sluiten. Er wordt geen bestand ingelezen.
[Inlezen]
  • [Inlezen kassa mutaties]
    Deze optie is alleen beschikbaar als er een koppeling met de kassa is gemaakt
    Gebruik deze knop om de mutaties van de kassa in de administratie te importeren.
  • [Automatisch dagelijks inlezen]
    Deze optie is alleen beschikbaar als er een koppeling met de kassa is gemaakt
    De mutaties van de kassa kunnen automatisch in de administratie ingelezen worden. Elke nacht om 04:00 worden de mutaties van de kassa naar KING Finance overgezet. U stelt dat in via deze knop.
  • Toon logboek
    Druk op de knop [Toon logboek] om in het Kassakoppeling logboek te raadplegen hoe er een vorige keer is ingelezen