Mijn back-ups
  Menu - Beheer - Mijn back-ups

Gebruikersrechten
  • Gebruikersrechten
    Menu - Beheer - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - dubbelklik op gebruiker - [Menurechten] - [Programma's]
    Alleen gebruikers met gebruikersrechten voor het programma "Backup" hebben toegang tot dit programma.

Mogelijkheden
  • In dit scherm worden de back-ups van de huidige administratie getoond.
  • Back-ups maken
    Een back-up van de administratie kan direct gemaakt worden en back-ups kunnen gepland worden.
    Om direct een back-up te maken gebruikt u de knop [Maak back-up].
    Om een back-up te plannen gebruikt u de knop [Nieuwe back-up plannen]
  • Back-ups terugzetten
    De back-up van een administratie kan teruggezet worden. De huidige administratie wordt daarbij overschreven. De administratie wordt hersteld naar het tijdstip van het maken van de back-up.
    Om een back-up terug te zetten gebruikt u de knop [Back-up terugzetten].
  • Back-ups downloaden
    Vanuit dit scherm kunnen de back-ups gedownload worden. U kunt dat doen als u de backup op een andere locatie wilt bewaren of als u de back-up van de administratie terug wilt zetten in het pakket iMUIS. Dubbelklik op de backup van uw keuze om het downloaden te starten. De browser zal het standaard downloadvenster tonen, waarin u een map op uw eigen PC kunt opgeven.
  • Back-ups verwijderen
    Back-ups die niet langer benodigd zijn kunnen verwijderd worden. Vink de betreffende backup(s) aan en klik op [Verwijderen] of toets [Ctrl+D]. Er zal eerst om een bevestiging gevraagd worden voordat de backup(s) definitief verwijderd worden.

Mijn back-ups
  • Overzicht van back-ups
    Een overzicht van alle back-ups van de huidige administratie, die in de wachtrij staan, verwerkt zijn of waarbij een fout is opgetreden, wordt hier getoond.
    • Back-ups selecteren
      Alle back-ups selecteren/deselecteren
      Vink het selectievakje boven de regels aan om alle back-ups te selecteren. Vink het selectievakje boven de regels uit om alle back-ups te deselecteren.

Eén of meer back-ups selecteren
      Zet het vinkje aan voor de back-ups die u wilt selecteren.
      Zet het vinkje uit voor back-ups die u wilt deselecteren.

• Status
      Verwerkt: De back-up is gemaakt en opgeslagen. U kunt deze back-up downloaden of verwijderen.
      In wachtrij: De back-up is gepland, maar moet nog uitgevoerd worden. U kunt de geplande back-up verwijderen.
      Fout: Tijdens het maken van de back-up is een fout opgetreden. Klik op om de tekst van de foutmelding te tonen.
    • Soort
      In deze kolom wordt weergegeven of de regel het maken of het terugzetten van een back-up betreft.
    • Planning
      Hier wordt de dag, de datum en de tijd weergegeven wanneer het maken van de back-up gepland is en uitgevoerd zal worden.
    • Invoer datum
      De datum en tijd waarop u in dit programma het maken of terugzetten van een back-up ingevoerd hebt.
    • Start datum
      Hier wordt de tijd en datum weergegeven waarop KING Finance is begonnen met het maken van de back-up. Indien er meerdere taken zijn voor het programma Autorun, dan wordt het uitvoeren van de back-up in de wachtrij gezet. U kunt dat zien in de kolom Status.
    • Stop/gelezen datum
      Hier wordt de tijd en datum weergegeven waarop KING Finance gereed is met het maken van de back-up. De regel wordt dan vet weergegeven. Als de back-up geraadpleegd wordt door op de regel te klikken, dan wordt de tijd/datum in dit veld gewijzigd naar de tijd/datum waarop de regel geraadpleegd is.

• [Archiveren Ctrl+R]
    Druk op [Archiveren] om de aangevinkte regels te bewaren in het archief. Van niet gearchiveerde back-ups worden er maximaal 3 bewaard.
  • [Verwijderen Ctrl+D]
    Druk op [Verwijderen] om de aangevinkte regels te verwijderen uit  de lijst. De back-up bestanden worden daarmee permanent van de server verwijderd. Het is aan te raden om ook een kopie van de back-up op een andere locatie te bewaren.
  • [Maak back-up Alt+B]
    Druk op [Back-up maken] om direct een back-up van de administratie te maken. Het dialoogvenster Back-up maken wordt geopend.
    • Dialoogvenster Maak back-up
      Hier kunt u een wachtwoord invoeren voor de back-up. Om dit wachtwoord zal gevraagd worden als u de back-up wilt terugzetten. Het wachtwoord wordt beveiligd (encrypted) opgeslagen.
      Beveiligen met wachtwoord - Vink de optie aan om de back-up met een wachtwoord te beveiligen. Als de optie is aangevinkt bent u verplicht een wachtwoord in te voeren.
      Wachtwoord / Bevestig wachtwoord - Voer het wachtwoord voor de back-up in. Ter controle dient u het wachtwoord nogmaals in te voeren.
  • [Back-up terugzetten Ctrl+T]
    Druk op [Back-up terugzetten] om de aangevinkte back-up terug te zetten. Als er geen regel is aangevinkt krijgt u de mogelijkheid een back-up bestand van uw harde schijf te uploaden.