Backup terugzetten
  Menu - Beheer - Mijn backups - knop [Backup terugzetten]

Let op
  • Backup terugzetten alleen van huidige administratie
    In KING Finance kan alleen een backup teruggezet worden van de administratie die nu geopend is. Linksonder in het scherm ziet u het nummer en de naam van de nu geopende administratie.
  • Backup terugzetten vereist dat de administratie exclusief geopend is
    Een backup kan alleen teruggezet worden als er geen andere gebruikers zijn ingelogd in de terug te zetten administratie. Als er nog andere gebruikers werken in de administratie dan krijgt u daarvan melding. De andere gebruikers dienen alle programma's af te sluiten en KING Finance af te sluiten voordat de backup teruggezet kan worden.
    NB Zij kunnen wel verder werken in een andere administratie.

Informatie
  • Alleen gebruikers met gebruikersrechten voor "Backup terugzetten" mogen backups terugzetten.
  • Alle gebruikers moeten de administratie verlaten, ook de gebruiker die de backup terugzet.
  • In het scherm "Administratieselectie" wordt de administratie waarvan een backup wordt teruggezet rood gekleurd weergegeven en er kan niet op ingelogd worden.

Mogelijkheden
  • Backup terugzetten
    Een backup van de nu geopende administratie terugzetten.
  • Backup van een andere administratie terugzetten
    Open eerst de betreffende administratie met [menu - Administratie] en start daarna het programma Backup terugzetten.
  • Backup van een administratie die nog niet in KING Finance voorkomt terugzetten
    Maak eerst een nieuwe, lege administratie aan met dezelfde naam en nummer als de administratie in het backup bestand. Open die administratie met [menu - Administratie] en start daarna het programma Backup terugzetten.

Backup terugzetten
  • Blader eerst naar het backup bestand dat teruggezet moet worden.
    • Een backup van een iMUIS (Online) administratie heeft altijd de extensie .imbck
  • KING Finance gaat dit bestand eerst controleren.
  • Daarna worden de volgende gegevens getoond:
    • Bestand
      De naam van het backup bestand, waarin de terug te zetten administratie is opgeslagen.
    • Datum
      De datum waarop de backup wordt teruggezet.
    • Tijd
      Het tijdstip waarop de backup wordt teruggezet. Dit tijdstip wordt bepaald door de huidige tijd van de server te nemen en daar tien minuten bij op te tellen. Deze tien minuten zijn genoeg voor alle gebruikers om uit te loggen uit deze administratie, zodat de backup teruggezet kan worden. Als vervolgens nog steeds gebruikers ingelogd zijn wordt de backup niet teruggezet.
    • Wachtwoord
      Als de backup is gemaakt met wachtwoordbeveiliging, dan dient u dit wachtwoord hier op te geven.
  • Controleer aan de hand van de getoonde gegevens of de juiste backup is geselecteerd voor terugzetten.
  • Vul het wachtwoord in om de backup terug te kunnen zetten.
  • Let op: bij het overschrijven van een administratie gaan alle wijzigingen sinds het maken van de backup verloren.