Tabel Dossier
  Menu - Financieel - Grootboek - Tabellen - Dossier

Dossier stamtabel

Werken met dossiers
  • Vanuit de boekingsregel in het Boekingsprogramma kunt u per journaalpost een koppeling maken met een dossier.
  • Op de server van de accountant/notaris kan in het pakket iMUIS het rapport "Historische Mutaties Dossier" afgedrukt worden, met daarop per dossier alle journaalposten die aan het dossier gekoppeld zijn.

Tabel Dossier
Alles openen Alles sluiten
Velden Dossier
Zoeksleutel en omschrijving
Alle dossiers moeten worden voorzien van een unieke zoeksleutel, die maximaal 20 posities lang mag zijn. Het veld is geschikt voor alfanumerieke invoer, zodat er zowel cijfers als letters in de naam opgenomen mogen worden. De zoeksleutel kan onder andere worden gebruikt om een dossier te selecteren, voordat u boekingen in gaat voeren in het boekingsprogramma. In het veld Omschrijving kunt u een volledige omschrijving van het dossier invoeren, waarvoor maximaal 40 posities beschikbaar zijn.
Begin- en einddatum
Hier kunt u de begin- en einddatum van het dossier invoeren. Boekingen op dit dossier zijn alleen mogelijk, wanneer de boekdatum binnen deze grenzen ligt.
Locatie
Vul hier de fysieke locatie van het dossier in.
Voorbeeld: archiefkast 2, la 4, of C:\Mijn Documenten\Dossiers\a.qua.doc
Kostenplaats
Er kan met behulp van kostenplaatsen en kostendragers een tweede en derde structuur aangebracht worden in een administratie. Op deze manier heeft u de mogelijkheid een verbijzondering van de boekingen naar aard (bijvoorbeeld resultaat per afdeling) en bestemming (bijvoorbeeld projecten) in de administratie bij te houden. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zal bij de betreffende tabellen Kostenplaats en Kostendrager toegelicht worden.

Zowel het nummer van de grootboekrekening (debiteur/crediteur) als de nummers van de kostenplaats en kostendrager worden in het boekingsprogramma in één regel verwerkt. Bestaat er een vaste relatie tussen een dossier en een kostenplaats/-drager, dan kunt u deze hier vastleggen. Als u tijdens het boeken een dossier invoert, waaraan een (voorkeur) kostenplaats/-drager gekoppeld is, dan zal het betreffende nummer direct in de daarvoor bestemde kolom van de boekingsregel geplaatst worden. U houdt daarbij de mogelijkheid om het voorgestelde nummer te wijzigen of te verwijderen.
Kostendrager
Er kan met behulp van kostenplaatsen en kostendragers een tweede en derde structuur aangebracht worden in een administratie. Op deze manier heeft u de mogelijkheid een verbijzondering van de boekingen naar aard (bijvoorbeeld resultaat per afdeling) en bestemming (bijvoorbeeld projecten) in de administratie bij te houden. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zal bij de betreffende tabellen Kostenplaats en Kostendrager toegelicht worden.

Zowel het nummer van de grootboekrekening (debiteur/crediteur) als de nummers van de kostenplaats en kostendrager worden in het boekingsprogramma in één regel verwerkt. Bestaat er een vaste relatie tussen een dossier en een kostenplaats/-drager, dan kunt u deze hier vastleggen. Als u tijdens het boeken een dossier invoert, waaraan een (voorkeur) kostenplaats/-drager gekoppeld is, dan zal het betreffende nummer direct in de daarvoor bestemde kolom van de boekingsregel geplaatst worden.
Werkkostenregeling
Dit veld is alleen beschikbaar als de module Werkkostenregeling onderdeel is van uw abonnement

In de werkkostenregeling is bepaald dat een door de overheid vastgesteld deel van het werknemersloon belastingvrij door de werkgever verstrekt mag worden. Voor informatie over bedragen en percentages, verwijzen wij u naar de site van de Belastingdienst. Om de werkkostenregeling te administrereren, dient u iedere boekingsregel, die voor de werkkostenregeling geregistreerd moet worden, te voorzien van een dossiercode met [Werkkostenregeling: Belaste werkkosten] of [Werkkostenregeling: Vrijgestelde kosten]. Dit is verplicht. Indien u het veld Werkkostenregeling niet op uw scherm ziet, kunt u dit oproepen met de knop "Veld tonen".

• Geen WKR
    Dit is de standaard instelling voor een dossier. "Geen WKR" betekent dat dit dossier niet gebruikt zal worden in de module Werkkostenregeling.
  • Belaste werkkosten
    Kies "Belaste werkkosten" als dit dossier gebruikt wordt om belaste werkkosten te registreren. Boekingsregels met dossiers voor Belaste werkkosten worden op het rapport Werkkostenregeling getotaliseerd. Het aldus verkregen totaal wordt afgetrokken van het werkkostenbudget van het betreffende jaar.
  • Vrijgestelde kosten
    Kies "Vrijgestelde kosten" als dit dossier gebruikt wordt om vrijgestelde kosten te registreren.
  • Intermediaire kosten
    Kies "Intermediaire kosten" als dit dossier gebruikt wordt om intermediaire kosten te registreren.
  • Nihil
    Kies "Nihil" als dit dossier gebruikt wordt om kosten die vallen onder de nihilwaardering te registreren.

Op het rapport Werkkostenregeling worden boekingen met bovengenoemde "werkkostenregeling dossiers" gebruikt om de werkkostenregeling te berekenen.

>>> Lees hier meer over de module Werkkostenregeling

Opmerking
Ruimte voor uitleg en opmerkingen over dit dossier. De opmerking kan afgedrukt worden op van toepassing zijnde rapporten.
Blokkeren voor handmatige boekingen
Vink deze optie aan om het geselecteerde dossier te blokkeren voor handmatige boekingen. U kunt dit dossier dan niet meer gebruiken in het Boekingsprogramma.
Vink deze optie uit om de blokkering op te heffen.
Blokkeren
Een geblokkeerd tabel-item is niet zichtbaar in de betreffende keuzetabel in andere programma's.
Vink deze optie aan om het geselecteerde dossier te blokkeren voor gebruik in iMUIS. iMUIS zal een waarschuwing tonen indien u een geblokkeerd dossier probeert te koppelen aan een andere tabel of gebruikt in bijvoorbeeld het Boekingsprogramma. Eerder ingevoerde boekingsregels met dit dossier worden niet beinvloed door de blokkering.
Vink deze optie uit om de blokkering op te heffen.