Magento Webshop instellingen
  Menu - Verkoop - Magento - Instellingen

Magento 2 via CloudSwitch
  • Voor Magento 2 is een CloudSwitch App ontwikkeld. De koppeling tussen uw administratie en de Magento Webshop wordt daarmee op een andere manier gerealiseerd.
  • Let op: Als u de CloudSwitch variant gebruikt hoeft u de instellingen in dit scherm NIET in te vullen.

Toepassing
  • In de Magento Webshop instellingen dient u een aantal koppelingen vast te leggen tussen uw iMUIS administratie en Magento web shop. Als bij een optie is aangegeven dat u dit kunt vinden in " Magento" dan wordt daarmee het "Magento Admin Panel" bedoeld.
  • Zie de KING Finance helppagina over Magento webshop voor meer informatie over het werken met de koppeling tussen KING Finance en Magento.

Tabel Webshop instellingen
Alles openen Alles sluiten
Velden Webshop instellingen
Magento
Verwijzing naar de web shop

Dit is de verwijzing (de url / het internetadres) naar het Magento pakket.

• Voorbeeld: https://<server>/magento/index.php/admin
MagentoVersie
Kies 1 om de instellingen voor Magento 1 in dit scherm vast te leggen.
Kies 2 om de instellingen voor de koppeling met magento 2 vast te leggen.
Versie 2
ConsumerKey
Vul de Consumerkey in van uw Magento 2 webshop.
Dit gegeven is benodigd om de koppeling tussen uw KING Finance adminsitratie en de Magento 2 webshop te kunnen maken.
ConsumerSecret
Vul het ConsumerSecret in van uw Magento 2 webshop.
Dit gegeven is benodigd om de koppeling tussen uw KING Finance adminsitratie en de Magento 2 webshop te kunnen maken.
TokenKey
Vul de TokenKey in van uw Magento 2 webshop.
Dit gegeven is benodigd om de koppeling tussen uw KING Finance adminsitratie en de Magento 2 webshop te kunnen maken.
TokenSecret
Vul het TokenSecret in van uw Magento 2 webshop.
Dit gegeven is benodigd om de koppeling tussen uw KING Finance adminsitratie en de Magento 2 webshop te kunnen maken.
Versie 1
Magento gebruikersnaam
Dit is de gebruikersnaam waarmee u inlogt in "Magento Admin Panel"
Magento Wachtwoord
Dit is het wachtwoord waarmee u inlogt in "Magento Admin Panel"
Magento Website id
Hier geeft u het ID op van de in Magento aangemaakte "Websitenaam" Het ID kunt u vinden door in Magento te kiezen voor Systeem - Beheer winkels. Door uw muiscursor boven de door u aangemaakte "Websitenaam" te plaatsen, ziet u een tooltip met daarin "Id: x". Het nummer dat u daar ziet is het nummer dat u hier moet invullen.
Magento winkel id

Hier geeft u het ID op van de in Magento aangemaakte "Winkelnaam" Het ID kunt u vinden door in Magento te kiezen voor Systeem - Beheer winkels. Door uw muiscursor boven de door u aangemaakte "Winkelnaam" te plaatsen, ziet u een tooltip met daarin "Id: x". Het nummer dat u daar ziet is het nummer dat u hier moet invullen.

Inlezen meerdere webwinkels
De ID's van verschillende Magento webwinkels kunt u hier invullen, gescheiden door een komma [ , ].
Gebruik deze optie als u de gegevens van meerdere Magento webwinkels in dezelfde administratie wilt inlezen.

Let op: Als er meer dan één winkel ID is opgegeven is het exporteren van gegevens van KING Finance naar Magento niet mogelijk.

Magento klantgroep id
Hier geeft u aan in welke groep de Magento klanten moet worden ingedeeld. U kunt dit veld leeg laten. Als u iets invult moet dit een bestaand Magento Id zijn. Het ID kunt u vinden door in Magento te kiezen voor Klanten - Beheer klanten. Daar ziet u de bestaande groepen en hun ID.
Magento BTW hoog id
Hier vult u het ID in van de binnen Magento aangemaakte BTW code voor het BTW tarief Hoog. Het ID kunt u vinden door in Magento te kiezen voor Verkopen - BTW - BTW groepen product. Door uw muiscursor boven de door u aangemaakte BTW groep product te plaatsen, ziet u een tooltip met daarin een verwijzing. In deze verwijzing staat o.a. /id/x/. Op de plaats van deze x staat het nummer dat u hier moet invullen.
Magento BTW Laag id
Hier vult u het ID in van de binnen Magento aangemaakte BTW code voor het BTW tarief Laag. Het ID kunt u vinden door in Magento te kiezen voor Verkopen - BTW - BTW groepen product. Door uw muiscursor boven de door u aangemaakte BTW groep product te plaatsen, ziet u een tooltip met daarin een verwijzing. In deze verwijzing staat o.a. /id/x/. Op de plaats van deze x staat het nummer dat u hier moet invullen.
Magento BTW Geen id
Hier vult u het ID in van de binnen Magento aangemaakte BTW code voor het BTW tarief Geen. Het ID kunt u vinden door in Magento te kiezen voor Verkopen - BTW - BTW groepen product. Door uw muiscursor boven de door u aangemaakte BTW groep product te plaatsen, ziet u een tooltip met daarin een verwijzing. In deze verwijzing staat o.a. /id/x/. Op de plaats van deze x staat het nummer dat u hier moet invullen.
KING Finance
Magento facturen inlezen als journaalposten
  • Optie aan
    Zet deze optie aan als u alleen de journaalposten van de met Magento gemaakte facturen in de administratie wilt inlezen.
  • Zet deze optie uit als u Magento orders wilt inlezen, die met KING Finance gefactureerd moeten worden.
Ordersoort
Koppel hier de ordersoort die u speciaal voor Magento heeft aangemaakt. Zoals aangegeven zal deze worden gebruikt bij het importeren van de web orders.
Verkoper
Bij het importeren van debiteuren/orders zal deze verkoper aan de nieuwe debiteur of order worden gekoppeld. Als een debiteur al een verkoper heeft zal deze voor de verkooporder worden gebruikt.
Aanhef man
In Magento kan een nieuwe debiteur kiezen tussen "Man/Vrouw". Bij het importeren van debiteuren zal deze aanhef aan een debiteur met keuze "Man" worden gekoppeld.
Aanhef vrouw
In Magento kan een nieuwe debiteur kiezen tussen "Man/Vrouw". Bij het importeren van debiteuren zal deze aanhef aan een debiteur met keuze "Vrouw" worden gekoppeld.
Wijzigen debiteur adressen

Hier kunt u aangeven of u bij het importeren van bestaande debiteuren het debiteuradres in KING Finance wilt overschrijven met de binnen Magento gewijzigde gegevens.

Kies Ja direct aanpassen om in Magento gewijzigde debiteur adresgegevens direct aan te passen tijdens het importeren van debiteuren in KING Finance.
Kies Nooit wijzigen om in Magento gewijzigde debiteur adresgegevens niet door te voeren in KING Finance.
Kies In Buffertabel plaatsen om in Magento gewijzigde debiteur adresgegevens in de tabel Onverwerkte debiteuren op te slaan. De debiteur adresgegevens kunnen dan gecontroleerd en eventueel handmatig verbeterd worden voor ze definitief worden opgeslagen.

E-mail adres foutverslag
Als er bij het inlezen van gegevens foutmeldingen zijn, waardoor orders / debiteuren niet kunnen worden ingelezen dan wordt er een fouten verslag naar dit e-mailadres gestuurd.