iMUIS Online HELP
QR-code om facturen te betalen
  Menu - Verkoop - Instellingen - Factuur instellingen

Stap-voor-stap uitgelegd
Wat kunt u doen met de QR-code op de factuur?
  • Met een QR-code op een verkoopfactuur kan de factuur snel en zonder fouten betaald worden door uw klant.
    De klant hoeft slechts de QR-code te scannen met de app van zijn of haar bank.
    De ING Bank heeft deze QR-code scan functie al beschikbaar gemaakt in de ING Bankieren App.
    Andere banken zullen waarschijnlijk binnen korte tijd deze functionaliteit toevoegen aan hun eigen app.
    De QR-code is conform de internationale SEPA Credit Transfer (SCT) standaard EPC069-12.
  • Let op: De QR-code omvat het volledige factuurbedrag. Eventuele betalingskorting staat niet in de QR-code. De betalingskorting is afhankelijk van de datum waarop betaald wordt. De klant dient om gebruik te maken van de betalingskorting het te betalen bedrag in de app van de bank aan te passen.

Welke informatie staat in de QR-code?
  • In de QR-code staan de volgende gegevens die worden doorgegeven aan de app van de bank:
  • Basis Algemeen
    • Naam: de naam van uw bedrijf / administratie
    • Het IBAN nummer van uw bedrijf / administratie
  • Factuur gegevens
    • Klantnummer (debiteurnummer)
    • Factuurnummer
    • Factuur totaal bedrag
QR-code afdrukken op Spitsfactuur
  • Ga naar [iMUIS Online menu - Spitsfactuur]
  • Klik op de knop [Instellingen]
  • Kies tabblad "Factuurontwerp"
  • Bij het onderdeel Afdrukken vinkt u de optie "Toon SEPA QR-code op de factuur" aan.
  • Op elke volgende spitsfactuur zal de QR-code automatisch afgedrukt worden.
QR-code afdrukken op Verkoopfactuur
  • Ga naar [iMUIS Online menu - Verkoop - Instellingen - Factuur/Orderbevestiging lay-out]
  • Ga in de layout editor naar het onderdeel Totalen
  • Vink de optie "SEPA QR-code" aan
    • U kunt eventueel de hoogte in millimeters van de af te drukken QR-code aanpassen.
  • Op elke volgende factuur zal de QR-code automatisch afgedrukt worden.
Als de QR-code niet wordt afgedrukt
  • Controleer of het afdrukken van de QR-code aangevinkt staat in de (spits) factuur instellingen (zie boven).
  • Controleer of het IBAN nummer van uw bedrijf is ingevuld in de tabel Basis Algemeen. Zonder uw IBAN nummer kan er geen QR-code gegenereerd worden.
  • Op een creditnota wordt geen QR-code afgedrukt.
  • Op een nulfactuur wordt geen QR-code afgedrukt.