Digitaal dossier - Scannen
  Menu - Digitaal dossier - Documenten importeren - Scannen

Informatie over installeren van het scanprogramma
  • Melding "Your Dynamic Web TWAIN serial number is invalid"
    Deze melding wordt getoond als een ander Active-X component, de "Microsoft Licensed Class Manager" niet geïnstalleerd of niet ingeschakeld is. Schakel zelf de "Microsoft Licensed Class Manager" in, of raadpleeg uw systeembeheerder.

Informatie over netwerk scanners
  • Scannen via het netwerk is alleen mogelijk indien het te gebruiken apparaat beschikt over een netwerk aansluiting. Het apparaat moet zonder tussenkomst van een extra computer of extern kastje via het netwerk aanspreekbaar zijn.
  • De situatie, waarbij een USB apparaat is gekoppeld aan een printerserver, werkt niet en wordt niet door KING Software ondersteund.

De bovengenoemde situatie werkt uitstekend voor printers, omdat de externe kastjes hiervoor zijn ontwikkeld. Voor het terugsturen van informatie naar de computer zijn deze kastjes niet geschikt.

Ook de TWAIN drivers van het apparaat zijn niet geschikt om te communiceren via het netwerk, omdat de drivers zullen kijken naar de USB poorten en niet naar het netwerk.

Doel en werkwijze
  • In KING Finance kunt u een digitaal dossier aanleggen van boekingsregels, waaraan ingescande documenten, zoals inkoop- en verkoopfacturen, gekoppeld zijn. U kunt ook foto's van gekochte of verkochte artikelen toevoegen.
  • Daartoe gebruikt u het programma Scannen, om de documenten en foto's, rechtstreeks met een scanner, toe te voegen aan het digitaal dossier van de administratie.
  • Elke keer als het programma Scannen gestart wordt,  zal KING Finance automatisch een nieuw Dossierserienummer reserveren en toekennen aan alle scans die achtereenvolgens gemaakt worden. Daarmee kunnen documenten die meerdere pagina 's groot zijn, of facturen waaraan verschillende scans moeten worden toegevoegd, eenvoudig bij elkaar gehouden worden.

Werkwijze
  1. Kies bij "Scanner" de scanner waarmee u documenten gaat toevoegen aan de administratie. Meestal zal hier één scanner vermeld zijn, maar als u meerdere scanners gekoppeld heeft aan uw PC, dan kunt u hier de scanner kiezen die u gaat gebruiken met KING Finance.
  2. Leg het originele document onder uw scanner, of plaats meerdere te scannen documenten in de sheetfeeder.
  3. Druk op [Scannen].
  4. Het gescande document aanpassen
    De scan kan eventueel direct aangepast worden met de knoppen in de bovenbalk van het programma Scannen. Zie hieronder in de schermbeschrijving voor alle mogelijkheden.
  5. Herhaal stap 3 en 4 voor ieder document dat u nu wilt scannen. U kunt met de pijltjes in de knoppenbalk bladeren door de scans die u al aan KING Finance heeft toegevoegd.
  6. Scans koppelen of nu stoppen
    1. Gescande documenten koppelen
      Druk op [Documenten opslaan] om het programma Verwerk documenten te starten.  U hoeft geen bestandsnamen op te geven. De scans worden voorzien van een dossierserienummer en een dossierstuknummer en automatisch bewaard. In Verwerk documenten kunt u de scans koppelen aan de betreffende boekingsregels.
    2. Nu stoppen met digitaal dossier
      U kunt het programma "Scannen" afsluiten zonder de laatst gescande documenten op te slaan. U krijgt dan eerst een waarschuwing, dat er nog gescande documenten niet opgeslagen zijn. Als u toch afsluit, dan gaan deze niet opgeslagen scans verloren. Als u de scans wilt bewaren in KING Finance, dan drukt u op [Documenten opslaan]. Na het opslaan kunt u dan uitloggen of een ander KING Finance programma starten. U kunt de scans later aan boekingsregels koppelen in het programma Verwerk documenten.

Scannen
  • Scanner
    Alle scanners waar KING Finance verbinding mee kan maken op uw PC worden hier getoond. Selecteer de scanner waarmee u documenten voor KING Finance gaat scannen.
  • Papierinvoer
    Selecteer de manier waarop documenten in uw scanner worden ingevoerd. Bij scanners met een sheetfeeder kunnen meerdere documenten achter elkaar gescand worden zonder tussenkomst van de gebruiker. Kies bij standaard scanners voor de optie "Glasplaat".
  • Kleurtype
    Kies hier in welke kleurtinten het document gescand moet worden. Het eindresultaat is afhankelijk van de kwaliteit van uw scanner. Denk eraan dat u gescand document gemakkelijk kunt verwijderen en opnieuw kunt scannen als het scanresultaat tegenvalt.
  • Soort
    Geef hier van te voren het soort document aan. Daarmee is het gescande document later eenvoudig te koppelen aan de juiste boekingsregel in uw administratie.
    Kies "Inkoopfactuur" als u een inkoopfactuur gaat scannen. Kies deze optie voor alle documenten die bij de inkoopfactuur horen, ook bijvoorbeeld een foto van het gekochte object.
    Kies "Verkoopfactuur" als u een verkoopfactuur gaat scannen. Kies deze optie voor alle documenten die bij de verkoopfactuur horen, ook bijvoorbeeld een foto van het verkochte object.
    Kies "Algemeen archiefstuk" als u een document alvast in de administratie wilt vastleggen, terwijl u nog niet weet aan welke regel de scan gekoppeld moet worden. Algemene archiefstukken kunnen later aan een boekingsregel gekoppeld worden in het programma Dossier.
  • [Scannen]
    Druk op [Scannen] om te beginnen met scannen. Als het document gescand is, dan wordt de scan getoond in het scherm. U kunt nu nog een document gaan scannen, of het gescande document gaan verwerken.
  • Knoppenbalk
    1. Bladeren door ingescande documenten
      Gebruik de pijltjesknoppen om te bladeren door de scans die u aan KING Finance heeft toegevoegd. Tussen de pijltjes wordt weergegeven hoeveel scans er totaal zijn gemaakt en welke van dat totaal er op dit moment getoond wordt.
    2. Maximaliseren
      Druk op deze knop om de geselecteerde scan zo groot mogelijk op het scherm weer te geven.
    3. [ + ]
      Druk op deze knop om de scan standaard weer te geven. Deze knop is alleen actief als de knop [2. Maximaliseren] is gebruikt.
    4. Roteren
      Gebruik de knoppen [- 90 (Linksom roteren)] en [+ 90 (Rechtsom roteren)] om de scan op uw scherm in stappen van 90o te roteren.
    5. Spiegelen horizontaal
      Gebruik de knop [Horizontaal spiegelen] om de scan op uw scherm van links naar rechts te spiegelen.
    6. Spiegelen verticaal
      Gebruik de knop [Verticaal spiegelen] om de scan op uw scherm van boven naar beneden te spiegelen.
  • [Verwijder]
    Druk op deze knop om het gescande document dat nu getoond wordt te verwijderen. Een verwijderde scan kan niet worden teruggezet. U dient dan het document opnieuw te scannen.
  • [Verwijder alles]
    Deze knop is actief als er meerdere documenten achter elkaar zijn gescand. Druk op deze knop om alle gescande documenten, die nog niet verwerkt zijn, te verwijderen. Verwijderde scans kunnen niet worden teruggezet. U dient dan de documenten opnieuw te scannen.
  • [Documenten opslaan]
    Druk op [Documenten opslaan] om de scans te bewaren en het programma af te sluiten. U hoeft geen bestandsnamen op te geven. De scans worden voorzien van een dossierserienummer en een dossierstuknummer en automatisch bewaard. U kunt de scans direct, of later, aan boekingsregels koppelen in het programma Verwerk documenten.