Wijzig geselecteerde boekingen
  Menu - Financieel - Grootboek - Informatie - Grootboekinformatie - Dubbelklik op regel
  Menu - Financieel - Boekingsprogramma - Knop [Historie] of [Alt+R] / [Alt+T]

Wijzig geselecteerde boekingen
  • [Wijzig geselecteerde boekingen]
    De mutaties die nu op het scherm staan kunnen gewijzigd, verplaatst, gekopieerd, tegengeboekt of verwijderd worden.
    • Algemene werkwijze
      Selecteer in het scherm met de grootboekmutaties de gewenste boekingsregels door het vinkje voor de regels aan te vinken en druk op de knop [Wijzig geselecteerde boekingen].
      • Vervangen
        Wijzig een of meer van de volgende velden in de geselecteerde boekingsregels
        Grootboekrekening, Tegenrekening, Kostenplaats, Kostendrager, Dossier, Beoordelingscode, Omschrijving en/of Boekstuk.
      • Verwijderen
        Verwijder meerdere boekingen in één handeling.
      • Kopiëren
        Maak een kopie van geselecteerde boekingsregels en geef aan in welke jaar/periode deze kopieën moeten worden opgeslagen.
      • Tegenboeken
        Maakt automatisch een creditboeking (tegenboeking) voor iedere geselecteerde regel.
      • Verplaatsen
        Deze optie is alleen beschikbaar als u gebruikersrechten heeft om regels te verplaatsen
        Verplaats boekingen vanuit de huidige jaar/periode/dagboek combinatie naar een andere jaar/periode/dagboek combinatie. Geef eventueel ook een andere tegenrekening op voor de boekingen.