Debiteuren / Crediteuren / Grootboekrekeningen selectie
  Menu - Financieel - Boekingsprogramma - [F4] toetsen in veld Rekening

Mogelijkheden
  • U krijgt dit scherm te zien als u op geklikt heeft als u of [F4] getoetst heeft in het veld Rekening van de boekingsregel
  • U kunt alle debiteuren, crediteuren of grootboekrekeningen opvragen in dit scherm
  • Met de zoek- en sorteermogelijkheden kunt u snel de juiste debiteur, crediteur of grootboekrekening selecteren en invullen in de boekingsregel
  • Ook kunt u vanaf dit scherm een nieuwe debiteur, crediteur of grootboekrekening aanmaken of een bestaande aanpassen
  • Afhankelijk van de instellingen van het dagboek kan het invoeren van debiteuren, crediteuren of grootboekrekeningen afgeschermd zijn. Daarmee wordt bijvoorbeeld voorkomen dat u per ongeluk een crediteur invult in het dagboek Verkoop.

Debiteuren / Crediteuren / Grootboekrekeningen selectie
  • Zoek op
    U kunt bij debiteuren en crediteuren zoeken op Nummer, Zoeksleutel, Plaats en Bankrekening. Bij grootboekrekeningen alleen op Nummer en Zoeksleutel. Type uw zoekterm in en toets [Enter].
    Alleen de regels die voldoen aan uw zoekterm worden nu getoond.
    Om alle regels te tonen maakt u het invoervak "Zoek op" leeg en toetst u [Enter].
    Om te zoeken op een andere kolom klikt u op de kolomnaam, waarin kleine driehoekjes aangeven welke kolom op dit moment gesorteerd is van laag naar hoog.
  • Debiteuren
    Toets [Alt+B] om de debiteuren te tonen.
  • Crediteuren
    Toets [Alt+C] om de crediteuren te tonen.
  • Grootboekrekeningen
    Toets [Alt+G] om de grootboekrekeningen te tonen.
  • Overzicht van gegevens
    Om het overzicht van gegevens te sorteren (op volgorde weer te geven) klikt u op de kolomnaam, waarin kleine driehoekjes aangeven welke kolom op dit moment gesorteerd is van laag naar hoog.
  • Nieuw
    Kies "Nieuw" om een nieuwe debiteur, crediteur of grootboekrekening aan te maken. Vul de benodigde gegevens van de nieuwe debiteur, crediteur of grootboekrekening in en toets [Ctrl+S]. De nieuwe debiteur, crediteur of grootboekrekening wordt opgeslagen en geselecteerd in dit dialoogvenster. Toets [Enter] om de nieuwe debiteur, crediteur of grootboekrekening in de boekingsregel in te voeren.
  • Aanpassen
    Kies "Aanpassen" om de geselecteerde debiteur, crediteur of grootboekrekening aan te passen. Wijzig de gegevens van de debiteur, crediteur of grootboekrekening in en toets [Ctrl+S]. De debiteur, crediteur of grootboekrekening wordt opgeslagen en geselecteerd in dit dialoogvenster.  Toets [Enter] om de aangepaste debiteur, crediteur of grootboekrekening in de boekingsregel in te voeren.
  • Knoppen [OK] en [Annuleren]
    Kies [OK] om de geselecteerde debiteur, crediteur of grootboekrekening in de boekingsregel in te voeren.
    Kies [Annuleren]  om dit dialoogvenster te sluiten zonder dat er iets in de regel wordt ingevoerd.
  • Knoppen Vorige en Volgende
    Gebruik deze knoppen als er in de tabel (debiteur, crediteur of grootboekrekening) meer regels staan dan in het dialoogvenster passen
    • Vorige gaat naar het vorige blok regels van de geselecteerde tabel
    • Volgende gaat naar het volgende blok regels van de geselecteerde tabel