Stuur bericht
  Beheer - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - Knoppenbalk

Werkwijze
  • Voor klanten
    Direct een bericht per e-mail sturen aan uw accountant / intermediair / contactpersoon.
  • Voor accountants
    Direct een bericht sturen dat op het scherm van de klant getoond wordt.
  • Voor gebruikers en accountants
    Direct een vraag per e-mail sturen aan KING Software

Uw accountant moet de volgende instellingen maken:
  • Wie is de contactpersoon voor de klant bij het accountantskantoor?
    iMUIS Verkenner - Algemeen - Gebruikersbeheer - tabblad Eigenschappen
    De contactpersoon voor de klant dient als gebruiker aangemaakt te zijn in iMUIS Gebruikersbeheer.
    Zorg ervoor dat het e-mailadres, waar de klanten hun vragen naar toe mogen sturen, ingevuld staat op het tabblad Eigenschappen.
    De optie "Accountant/controller" moet aangevinkt worden voor een verantwoordelijk gebruiker.
    Selecteer dan de gebruikersnaam van de klant en toon het tabblad Eigenschappen.
    Daar vult u in het veld "Verantwoordelijk gebruiker" de gebruikersnaam van de contactpersoon in.
  • Wie is de "gebruiker verantwoordelijk voor de administratie"?
    iMUIS Verkenner - Algemeen - Gebruikersbeheer - tabblad Eigenschappen
    De klant dient als gebruiker aangemaakt te zijn in iMUIS Gebruikersbeheer.
    Zorg ervoor dat het e-mailadres van de klant ingevuld staat op het tabblad Eigenschappen.
    iMUIS Verkenner - BTW - Belastingdienst aangiften en retourberichten- tabblad Aangiftemethode per administratie
    De klant moet op dit tabblad ingesteld worden als  "gebruiker verantwoordelijk voor administratie".
    Selecteer de administratie van de klant en ga naar het veld "Gebruiker verantwoordelijk voor administratie".
    Toets [F4] en selecteer de gebruikersnaam van de klant.
    Druk dan op [OK] en sla de administratieregel op [Ctrl+S].
    Toelichting: Dit stelt u in bij de BTW-instellingen, omdat meestal de verantwoordelijke gebruiker voor BTW-aangiftes ook verantwoordelijk is voor de gehele administratie.

Stuur bericht
  • Ik wil een vraag stellen aan KING Software
    Selecteer deze optie om uw vraag direct naar KING Software, de leverancier van het pakket, te verzenden.
  • Ik wil een bericht sturen aan mijn klant
    Deze optie is alleen beschikbaar als de verantwoordelijke gebruiker is ingelogd in een administratie van een klant
    Selecteer deze optie om een e-mail te verzenden naar de klant. De e-mail wordt verzonden naar het e-mailadres van de gebruiker die is ingevoerd als "Gebruiker verantwoordelijk voor administratie" in het programma "Belastingdienst aangiften en retourberichten". Als er geen "Gebruiker verantwoordelijk voor administratie" is ingevoerd krijgt u daarvan melding.
  • Ik wil een bericht sturen aan mijn accountant / <"naam contactpersoon">
    Deze optie is beschikbaar voor klanten die een bericht willen sturen aan hun contactpersoon bij het accountantskantoor
    Selecteer deze optie om een e-mail te verzenden naar uw contactpersoon bij het accountantskantoor. U hoeft geen e-mailadres in te vullen of een e-mailprogramma te starten. Het e-mailadres van de verantwoordelijke medewerker bij het accountantskantoor wordt automatisch ingevuld. De e-mail wordt, rechtstreeks door het pakket, op de achtergrond verzonden naar de contactpersoon. Als er geen "Verantwoordelijke gebruiker" is ingevoerd krijgt u daarvan melding.
  • Onderwerp
    Vul hier het onderwerp van het e-mailbericht in.
  • Bericht
    Typ hier uw vraag en/of opmerkingen in. De tekst die u hier invult komt in de "body" van het e-mailbericht te staan.
  • [Verstuur bericht]
    Druk op deze knop of toets [F10] om uw bericht te versturen.
  • [Sluiten]
    Druk op deze knop om het dialoogvenster te sluiten zonder een e-mailbericht te versturen.