Dialoogvenster Selectie
  Menu - Diverse programma's - Tabellen - Een (stam) tabel starten
  Menu - Diverse programma's - [F4] toetsen in een veld met

Melding: Er zijn meer dan .. records aanwezig
  • Instellen van vooraf te laden aan stamgegevens
      Menu - Beheer - Instellingen - Systeeminstellingen - optie Tabellen worden achteraf geladen vanaf #records
    Om het openen van dit venster en vervolgens het opzoeken van een record in dit venster snel te laten verlopen, kunt u, of uw systeembeheerder, instellen hoeveel records vooraf ingeladen worden. Dit is onder andere van toepassing op Grootboekrekeningen, Debiteuren, Crediteuren, Prospects en Artikelen.
    Systeeminstellingen

Mogelijkheden
  • Wanneer wordt dit dialoogvenster getoond?
    Het dialoogvenster Selectie wordt getoond als u een stamtabel heeft gestart vanuit het menu, op geklikt heeft naast een invoerveld of als u [F4] getoetst heeft in een invoerveld.
  • Stamgegevens
    Als u dit scherm heeft gestart vanuit het menu, dan kunt u stamgegevens raadplegen, toevoegen, wijzigen en verwijderen.
  • Stamgegevens koppelen aan andere stamgegevens
    Als u dit scherm vanuit een stamtabelrecord heeft gestart, door bijvoorbeeld [F4] te toetsen in het veld "BTW' van een debiteur, dan kunt u het gewenste record selecteren en koppelen aan het stamtabelrecord.
  • Stamgegevens invoeren in andere programma's
    Als u dit scherm vanuit een (boekings) regel of invoerscherm hebt  gestart, dan kunt u het gewenste record selecteren en invoeren in de (boekings) regel of het invoerscherm.

Dialoogvenster Selectie
  • Zoeken in de beschikbare gegevens

U kunt hier zoeken in alle kolommen die u op het scherm ziet.
    Type uw zoekterm in en toets [Enter].
    Alleen de regels waarin uw zoekterm voorkomt worden nu getoond.
    Om alle regels te tonen maakt u het invoervak leeg en toetst u [Enter].
    • Voorbeeld: Als u het debiteurnummer weet, dan typt u het nummer in. Als u de naam van de debiteur weet, dan typt u de naam in. Als u een deel van de debiteurnaam weet, dan typt u alleen dat gedeelte en toets u [Enter].
      Voorbeeld:
      De zoekterm: "software" geeft regels met "het softwarehuis", "KING Software" en "software inc." terug.

• Overzicht van gegevens

U kunt het overzicht sorteren (op volgorde weergeven) op iedere getoonde kolom.
    Om het overzicht van laag naar hoog [0-9 a-z] te sorteren klikt u op de gewenste kolomnaam.
    Om het overzicht van hoog naar laag [9-0 z-a] te sorteren klikt u nogmaals op de kolomnaam.
    Het overzicht wordt dan opnieuw opgebouwd en de regels worden volgens de nieuwe volgorde getoond.
  • Geblokkeerde records
    Bij het opvragen van een tabel, door op te klikken of als u [F4] toetst in een invoerveld, zullen geblokkeerde records niet getoond worden. Een geblokkeerd record kan dan niet gebruikt worden in KING Finance.
    Als u de stamtabel zelf start vanuit het menu, dan worden de geblokkeerde records wel getoond, zodat een geblokkeerd record gedeblokkeerd kan worden.
  • Sneltoetsen [PgUp] en [PgDn]
    Gebruik deze knoppen als er in de tabel meer regels staan dan in het dialoogvenster passen
    • [PgDn] gaat naar het volgende blok regels van de geselecteerde tabel
    • [PgUp] gaat naar het vorige blok regels van de geselecteerde tabel

• ... record(s)
    Hier wordt weergegeven uit hoeveel records de tabel op dit moment bestaat.
  • [Nieuw],  [Aanpassen],  [Verwijderen],  [OK],  [Sluiten] / [Annuleren] / [Terug]
    Welke knoppen worden weergegeven is afhankelijk van het scherm waarin het dialoogvenster Selectie gestart is
    • Druk op [Selectiecode] om een selectiecode aan de geselecteerde relatie toe te voegen.
    • Druk op [Nieuw] om een nieuw record aan te maken in de stamtabel die op het scherm getoond wordt. U krijgt automatisch een leeg invoerscherm van de betreffende tabel op uw scherm.
    • Druk op [Aanpassen] om het geselecteerde record te kunnen wijzigen. U krijgt automatisch het invoerscherm van de betreffende tabel met het geselecteerde record ingevuld op uw scherm.
    • Druk op [Verwijderen] om het geselecteerde record te verwijderen.
    • Druk op [OK] om het geselecteerde record in de boekingsregel/invoerscherm in te voeren.
    • Druk op [Sluiten], [Annuleren] of [Terug] of toets [Esc] om dit dialoogvenster te sluiten. Er wordt niets gewijzigd en geen waarde in de regel of invoerscherm ingevoerd. Het vorige scherm wordt automatisch getoond.