eVerbinding facturen
  Menu - Financieel - Factuur2KING - eVerbinding facturen
 Algemene informatie, instellingen en tips

eVerbinding
  • Wat is eVerbinding?
    eVerbinding is een online platform voor het MKB in Nederland om beveiligd financiële documenten, zoals facturen, uit te wisselen. eVerbinding maakt daarvoor bijvoorbeeld gebruik van het Peppol netwerk.
  • Hoe kan ik KING Finance en eVerbinding koppelen?
    U dient een account aan te maken bij eVerbinding. Ga daartoe eerst naar https://www.everbinding.nl/ en maak uw eVerbinding account aan. De vier namen en codes die u verkrijgt van eVerbinding dient u in dit scherm in te vullen om communicatie tussen uw administratie en eVerbinding mogelijk te maken.

Scherm eVerbinding facturen
Inkomende facturen
  • Overzicht van facturen
    Hier ziet u de inkoopfacturen die bij eVerbinding voor u klaar staan. Het zijn de facturen die uw leveranciers naar uw eVerbinding postvak hebben gestuurd. Als er op dit moment geen facturen voor u klaar staan, dan wordt de melding "Er zijn geen nieuwe inkoopfacturen" getoond.
  • [Alle facturen inlezen]
    Druk op de knop [Alle facturen inlezen] om de facturen die u in dit scherm in de administratie te plaatsen. U kunt de facturen verder verwerken in het programma [Factuur2KING - Inkoopfacturen].
Instellingen
  • Instellingen voor eVerbinding
    Vul in dit scherm de instellingen van uw eVerbinding account in. KING Finance kan dan in het vervolg automatisch verbinding maken met eVerbinding om inkoopfacturen op te halen en om verkoopfacturen te verzenden.
    • Inlognaam bij eVerbinding
      Vul hier uw inlognaam van uw eVerbinding account in. Dit is meestal het e-mailadres dat u bij eVerbinding hebt vastgelegd.
    • Organisatie ID
      Vul hier het organisatie ID in dat door eVerbinding is toegekend aan uw bedrijf.
    • App sleutel
      Vul hier de app sleutel in die u heeft gekregen tijdens of na het aanmaken van uw eVerbinding account.
    • Consumentgeheim
      Vul hier het Consumentgeheim in dat u heeft verkregen bij het aanmaken van uw eVerbinding account.
  • Gebruik eVerbinding als voorkeurs-verzendmethode bij verkoopfacturen
    Let op: deze optie wijzigt de instelling "Facturen afdrukken of e-mailen" van ALLE debiteuren
    Vink deze optie aan om alle debiteuren de instelling [Facturen of e-mailen = "eVerbinding"] te geven. U dient wel het "eVerbinding ID" van iedere individuele debiteur in te vullen om het verzenden van een factuur naar eVerbinding mogelijk te maken.
    Vink deze optie uit om alle debiteuren de instelling [Facturen of e-mailen = "E-mailen "] te geven. Gebruik deze optie alleen als u goede reden heeft om het verzenden van facturen naar eVerbinding vanuit deze administratie uit te schakelen.
  • Verkoopfacturen uit eVerbinding inlezen in deze administratie
    Let op: Indien u middels KING Software factureert dan dient u onderstaand vinkje NIET in te schakelen.
    Vink deze optie alleen aan als uw verkoopfacturen vanuit een ander software pakket worden aangemaakt en bij eVerbinding worden geplaatst. U kunt dan uw verkoopfacturen inlezen in de administratie via [Factuur2KING - Verkoopfacturen].